461 747 161   oldris@zskola.com   Základní škola Oldřiš, okres Svitavy, Oldřiš 196, 569 82 Borová u Poličky Datová schránka ID: 44mpey5IČO: 70995168

UPOZORNĚNÍ - COVID-19 SE OBJEVIL VE ŠKOLE

UPOZORNĚNÍ - COVID-19 SE OBJEVIL VE ŠKOLE

Vážení rodiče!

Během dnešního odpoledne vedení školy dostalo informaci, že v naší škole se vyskytly případy  osob pozitivně testovaných na onemocnění covid-19. Následně byla  kontaktována hygienická stanice a ze vzájemné diskuze vzešly tyto závěry týkající se provozu školy:

1) škola nebude uzavřena

2) děti ani personál školy nemusí podstoupit testování

3) je třeba pokračovat v nastavených bezpečnostních a hygienických opatřeních

4) je nutno informovat rodiče žáků o výskytu onemocnění

V těchto souvislostech žádám rodiče, aby během několika následujících dní bedlivěji pozorovali změny zdravotního stavu u dětí, zejména dýchacích  obtíží, teplot, nechutenství, ztráty čichu a pod. Při každém podezření na respirační onemocnění velmi zvažte, zda dítě do školy pošlete. Vhodnější je nechat jej doma, případně konzultovat jeho obtíže s pediatrem. Pokud je podezření silné, je možno kontaktovat i Okresní hygienickou stanici ve Svitavách či krajskou hygienickou stanici.

Chci Vás ujistit, že po konzultaci s OHS byla všechna preventivní opatření, které má škola nastavená, shledána jako správná a potřebná. Pouze díky jejich dodržování nebyla škola uzavřena a děti se nemusí podrobit testům. V dalších dnech budeme ještě více dbát na zamezení blízkých kontaktů například o svačinové přestávce či v jídelně.

Škola dnes večer zajistila důkladnou kompletní dezinfekci prostor školy, kde se žáci pohybovali.

Pokud se neobjeví zhruba do pondělí žádná další osoba s příznaky, bude vše na dobré cestě. Proto Vás opětovně žádám: Sledujte své děti a v případě příznaků je nechte doma a školu o tom okamžitě informujte! Kdykoli,  i o víkendu. Je to důležité i vzhledem k plánovanému nástupu ostatních tříd do školy od 30.11.

Věřím, že se  tato první osobní zkušenost školy s „covidem“, stane poučením pro další dny a týdny.  Přeji všem především zdraví a dostatek rozvahy a selského rozumu.

Vlastimil Vajs - ředitel školy